Torr hösthy?

Torr hösthy?

 

Efter sommar och värme kommer höst och kyla. Det är nu dags att uppdatera innehållet i din necessär och ge din hy extra omtanke. Vi träffade Annelie Wallgren, hudterapeut på Babor Flagship store och salong i Stockholm för att få ta del av hennes bästa hudvårdstips.  

 

Vilka tre produkter anser du vara must haves i necessären? 

En mild rengöring, serum och en fuktgivande ansiktskräm. 

 

Vilken typ av rengöring rekommenderar du för just torr hy? 

Olja eller mjölkrengöring. Vår tvåstegs rengöring HY-ÖL och Phytoactive är optimal för torr hy, den rengör på djupet, återfuktar huden och lämnar den med en fantastisk "dewig" finish. 

 

Vad är de främsta konsekvenserna av att gå med torr hy länge? 

 Dina porer blir lättare tilltäppta när huden är torr, det gör så att fukt och andra aktiva ingredienser inte kan tränga in i din hy på samma sätt. Din hud kommer åldras snabbare i form av torrhetsrynkor.

Nu efter sommaren är det många som har dragit på sig lättare solskador i huden, går dessa att reparera med rätt produkter? 

Solskador är tyvärr alltid permanenta, men du kan med rätt ingredienser och behandlingar få bort det synliga, men minnet av solskadan finns alltid kvar. Därför är det viktigt att till nästa år komma ihåg att applicera extra mycket SPF på solskadan, annars kan du räkna med att fläckarna kommer tillbaka direkt. På svårare solskador jobbar vi med en aktiv behandling som heter Cryo, ett kolsyresnö som fryser ner fläcken och på sikt gör att den avtar. 

 

Dina främsta hudvårdstips? 

  1. Var inte rädd för syror, även den mest känsliga  hyn mår bra av rätt syra. Att det sticker lite i huden vid användning är inget negativt, det är ett tecken på att din hy aktiveras och jobbar med de aktiva ingredienserna. Du kan med fördel använda syror hemma. Rådgör alltid med en legitimerad hudterapeut om vilken syra som passar just din hy. Det är dessutom extremt viktigt att alltid använda SPF efter användning av syror. 
  2.  Exfoliera huden med en peeling regelbundet, det gör din hud mottaglig för fukt. Gör detta 1-2 dagar i veckan utöver din ordinarie rutin, det kommer göra skillnad! Vår Doctor Babor AHA 10+10 Peeling Gel är grym för detta ändamål.  
  3. Efter en peeling är din hy som mest mottaglig för fukt, följ därför alltid upp med en fuktmask. Doctor Babor sheetmask 3D Hydrogel är mina personliga lyxiga favorit. 

   Ditt bästa beauty hack för att skapa en härlig hemma-spa känsla? 

  Under våra behandlingar jobbar vi med varma och kalla handdukar mellan varje moment. Dels för att stänga/öppna porerna men framförallt är det otroligt skönt för din hy. Addera även lite ansiktsmassage för att hjälpa lymfarna på traven. 

  Om man upplever just torr hy och vill unna sig en härlig behandling hos er, vilken rekommenderar du då? 

  Dr Babor Advanced 50 med fokus på fukt är en riktigt fuktbomb för ansiktet. Jag rekommenderar även en syra-pensling då och då. 

    

   Länkar till produkter

  Rengöring steg 1 

  Rengöring steg 2

  Peeling

  Sheetmask 

   

  Är du sugen på att testa någon av Babors produkter eller vill du boka en behandling i deras fantastiska lokaler på Humlegårdsgatan i Stockholm?  Vi har tillsammans med Babor tagit fram ett fantastiskt erbjudande. 

  Ange kod bonvoy30 för hela 30% på valfri behandling och/eller valfritt köp. Erbjudandet gäller fram till 14e november på Babor Stockholm.