Så rengör du din necessär

How to clean your toiletry bag

Att hålla sin necessär ren är svårt och med tiden byggs mängden fläckar och bakterier upp.

Din necessär är därför mest troligt fylld av smuts och bakterier. Det faktum att det är här vi förvarar allt som vi sedan applicerar i ansiktet är ganska äckligt, eller hur?

Men det finns sätt att få det tillbaka din necessär i ett användbart skick.
Hur du rengör necessär beror först och främst på vilket det material den är tillverkad av. Men i de flesta fall är det säkraste sättet att tvätta din necessär för hand.
Om din necessär skulle vara gjord i ett material som tillåter maskintvätt, lägg den i en tvättpåse (för att skydda blixtlåset och stoppa den i tvättmaskinen, på den mest skonsamma tvättprogrammet. Det är bäst att lufttorka din väska för att undvika den potentiellt skadliga höga värmen hos en torktumlare.
Om din necessär är gjord av plast eller plastliknande material, är det lättast att torka ur den.
För att försäkra dig om att din väska är helt ren, följ upp med ett desinfektionsmedel, och se till att det är helt torrt innan du lägger tillbaka produkterna igen, annars kommer bakterierna fortsätta växa.
Välj en necessär med uttagbar och maskin-tvättbar insida. På sätt behöver du aldrig manuellt försöka torka din necessär ren igen. Genom att göra detta är du garanterad att envisa bakterier och fläckar kommer att försvinna. En smart och snygg necessär med uttagbar och maskin-tvättbar insida hittar du hos oss på Bon Voy.